7.2 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 2:11
No menu items!

Plângerea penală care îl vizează pe Iohannis este pe circuitul administrativ, la Parchetul General, asigură procurorul general

spot_img

Procurorul general al României, Alex Florenţa, a afirmat, vineri seară, că plângerea penală care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis, depusă de AUR şi legată de deplasările acestuia în străinătate, este pe circuitul administrativ la nivelului Parchetului General şi probabil va fi repartizată unui procuror din cadrul Secţiei Urmărire Penală, potrivit News.ro. Florenţa consideră că procurorii sunt pregătiţi să investigheze orice persoană, indiferent de calitatea acesteia.

Procurorul general, Alex Florenţa, a afirmat, vineri seară, la Antena 3 CNN, referindu-se la plângerea penală depusă de AUR care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu deplasările în străinătate, că procurorul este pregătit să investigheze orice persoană, indiferent de calitatea acesteia.

”(Procurorul – n.r.) va fi întotdeauna şi competent şi va avea curajul să investigheze orice faptă cu care este sesizat. Este un aspect din fişa postului. Şi mă voi asigura ca lucrurile să se întâmple aşa în permanenţă, cu respectarea în întregime a legislaţiei şi drepturilor persoanelor cercetate”, a afirmat Alex Florenţa.

Acesta a precizat că sesizarea AUR ”este pe circuitul administrativ la nivelul Parchetului General”.

”Va ajunge, probabil va fi repartizată unui procuror din cadrul Secţiei Urmărire Penală, care, ca în orice alt dosar pe care îl are în instrumentare va urmări paşii procedurali pe care îi consideră necesari”, a afirmat Alex Florenţa.

Deputatul AUR Dan Tanasă a depus, marţi, o plângere la Parchetul General pe numele preşedintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale preşedintelui Iohannis, dacă a fost respectată legislaţia privind achiziţiile publice şi sursa finanţării acestora.

D.Constantin