4.6 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 8:24
No menu items!

Plângere la Parchetul General pentru deplasările externe ale președintelui Iohannis

spot_img

AUR a depus, marți, la Parchet, o plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, pentru infracțiunile de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, delapidare și uzurparea funcției. Deputatul AUR, Dan Tănasă, s-a prezentat marți dimineață la Parchetul General pentru a depune o plângere pe numele președintelui Klaus Iohannis legată de deplasările externe ale acestuia.

Administraţia Prezidenţială a transmis la mijlocul lunii decembrie, într-un răspuns oficial la solicitarea News.ro referitoare la costurile turneului oficial efectuat în Africa de şeful statului, recent, că detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate. În ceea ce priveşte cheltuielile cu cazarea în turneu, Administraţia Prezidenţială a transmis că acestea sunt disponibile prin intermediul cadrului de transparenţă în materie de execuţie bugetară.

Reamintim că președintele Iohannis a fost dat „dispărut” la Poliţie tot de un deputat AUR, îngrijorat de faptul că șeful statului nu mai fusese văzut în spațiul public.

Deputatul AUR a explicat, într-un clip video pe Facebook, că a recurs la acest gest după ce Klaus Iohannis a fost văzut pentru ultima dată pe 18 decembrie 2023 într-o acţiune publică.

D.Constantin