14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 22:18

Plafonarea prețului la gaze. Cîțu: “În momentul în care introduci o astfel de măsură distorsionezi piața”

spot_img

Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze. Premierul Cîțu a anunțat miercuri în cadrul unui breifing la Guvern că “se uită” la această măsură, dar că o dată introdusă ar putea crea “distorsionări” în piață. Recunoaște însă că “abia acum am început să ne uităm şi la această soluţie”. Ministerele Muncii, Energei și Finanțelor sunt așteptate cu o soluție până săptămâna viitoare.

„Abia acum am început să ne uităm şi la această soluţie. Avem deja soluții pentru compensare și voiam să ne asigurăm că clienții casnici și non casnici, adica IMM-urile și persoane fizice, nu vor plăti toată factura în acestă iarnă și aici soluțiile le avem, urmează doar să ne gândim care e forma cea mai simplă ca să nu trebuiască oamenii să completeze tot felul de formulare”, a declarat premierul.

În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, Cîțu susține că se „uită la această soluție”.

„Pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piața, pentru că în momentul în care introduci o stfel de măsură distorsionezi piața, motivația de a investi dispare pentru companii și atunci vreau să vedem cum luăm acaestă măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață, dar trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale. Cele 3 ministere vor veni până săptâmâna viitoare cu o soluție de compensare pentru clienții casnici și noncasnici”, a precizat Cîțu.

                                                                                              C.Dumitrescu