4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:24
No menu items!

Piedone, Oprea și Arafat apar în imaginile intervenției de la Colectiv. Fondatorul SMURD acuză alte interese

spot_img

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu ”Piedone” și Raed Arafat sunt filmați stând aproape de intrarea în clubul Colectiv, în timp ce victimele agonizau fără să li se dea nicio atenție, scriu jurnaliștii de la Libertatea

Imaginile suprinse de un subofițer care a însoțit primul echipaj de intervenție a pompierilor arată intervenția dezorganizată a salvatorilor. La minuntul 11.22 al filmării apar în cadru oficialitățile, viceprimarul Oprea și primarul Piedone privesc distanți, Raed Arafat discută la telefon, în timp ce pompierii nu se apleacă asupra victimelor, cu mult înainte ca din ambianță să se audă o voce întrebând dacă a activat cineva planul roșu. După primele 10 minute ale filmării apar în imagini victimele cărate pe tărgi improvizate din paleți de lemn și un generator care dă rateuri la pornire, în asistența oficilialilor de pe margine.  

Într-o postare pe o rețea de socializare, fondatorul SMURD susține că nu a știut de existența filmării și că nu se pune problema ca aceste imagini să fi fost ascunse în mod deliberat anchetei sau opiniei publice. 

Raed Arafat susține că la mijloc sunt alte interese decât aflarea adevărului.

”Domnul Tolontan era in mare agitatie astazi ca cineva i-ar fi spus ca eu am in posesie un filmulet despre interventia la Colectiv la mine, de care nu stia lumea. Chiar m-a intrebat de un ofiter care mi-ar fi adus filmuletul pe un CD.

Ca sa nu gresesc, sa nu-mi scape ceva, am verificat, l-am sunat si pe ofiterul respectiv, fiind pensionar, sa-l intreb daca mi-a lasat un CD candva cu un filmulet despre Colectiv iar acesta, ca si mine, nu stia nimic de aceasta informatie. Mai mult, mi-a confirmat ca dl Tolontan l-a sunat cu o seara inainte si ca acesta a spus deja ca nu stia nimic despre informatia respectiva. Ce este trist insa este faptul ca, din dorinta de rating si de a iesi in fata, unii jurnalisti sunt dispusi sa foloseasca sentimentele si durerea unor parinti ca sa-si deserveasca interesul propriu si al institutiei pe care o reprezinta si a eventualilor sponsori care stau in spatele articolelor de denigrare pe care le publica, mai ales in preajma datei de 30 Octombrie.”, a scris Raed Arafat.