24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:45
No menu items!

Piedone dă în judecată ANI, care l-a acuzat de conflict de interese: „Nu mă vrea la Primăria Capitalei”

spot_img

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, anunță că dă în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI) după ce a fost acuzat de conflict de interese administrativ. Potrivit acestuia, ANI nu îl vrea edil general: „Vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar”.

„Agenţia Naţională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetăţeni şi pentru oraş, deopotrivă!”, a scris Popescu-Piedone pe Facebook, afirmând că are susţinerea a numeroşi cetăţeni, care îi trimit mesaje de încurajare.

Cristian Popescu Piedone afirmă că dă în judecată ANI pentru că i-a îngrădit dreptul la apărare, dat find că „a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese” înainte de a-i comunica personal decizia.

„Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenţiei de vot, în condiţiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Capitalei!”, anunţă el.

Cristian Popescu Piedone subliniază că va candida la funcţia de primar al Capitalei, iar fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, candidează la funcţia de primar al Sectorului 5.

Agenţia Naţională de Integritatea a anunţat miercuri că a constatat un conflict de interese administrativ care-l vizează că primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Acesta a semnat decizia de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

                                                                                                          Adina Bucur Silav