21.6 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 1:12

Piața criptomonedelor, în declin. Bitcoin scade vertiginos

spot_img

Piața criptomonedelor continuă să fie în decluin, cotația Bitcoin coborând miercuri până aproape de 6.000 de dolari – o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Și Etherum a scăzut cu peste 3%, iar Ripple, cu aproximativ 4%, informează Mediafax.

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele șapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacțiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% față de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS și Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacționate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârșitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

La finalul anului trecut, o prognoză Saxo Bank preciza că „Bitcoin va crește în 2018 la peste 60.000 de dolari și la o capitalizare a pieței de peste 1 trilion de dolari, pe măsură ce apariția contractelor futures pentru Bitcoin, în decembrie 2017, ar duce la o mobilizare a implicării din partea investitorilor și fondurilor. Acestea din urmă se simt mai confortabil tranzacționând futures decât să adune fonduri la burse de criptovalute”.

La jumătatea lunii iunie, Bitcoin a coborât până la cel mai scăzut nivel după cel din februarie, ajungând la valoarea de 6.450 de dolari, reînnoind preocupările investitorilor privind viabilitatea criptomonedei pe termen lung. Prețul monedei digitale a scăzut în 13 iunie până la 6.450 de dolari, înregistrând o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creșterii fiind de peste 1.400% înregistrată în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbușiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar și în pivința modului în care vor fi reglementate și, implicit, acceptate de către participanții la piața financiară.

Emanuel Stan