20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 12:54
No menu items!

Pfizer anunță vaccinul pentru copii. Are eficiență de 100%

spot_img

Stidiu, care a fost realizat pe un număr de 2.260 de participanți din Statele, confirmă eficacitatea vaccinului de 100% pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că în curând compania va prezenta autorităților de reglementare „cât mai curând posibil” noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech,

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se va putea vaccina înainte de începerea noului an școlar.

La cei 2.260 de participanți au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

Efectele secundare au fost în general cele observate la adulți.

Și Moderna pregătește vaccinul pentru copii

Compania americană Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.

Conform unui comunicat al companiei, citat de Le Figaro, studiul clinic implică un total planificat de 6.750 de copii din Statele Unite şi Canada. Vaccinul Moderna este autorizat în prezent pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în America de Nord, Uniunea Europeană şi alte câteva ţări, inclusiv Israel şi Singapore.

În primul rând, vor fi studiate două concentraţii diferite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani şi trei concentraţii (inclusiv una chiar mai mică) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi mai puţin de 2 ani. Odată determinată cea mai bună doză, altor copii li se va administra un placebo, care va compara grupul vaccinat cu cel nevaccinat. Copiii vor fi urmăriţi timp de 12 luni după a doua injecţie.