19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:39

Petrescu, Poșta Română: Avem capacitatea umană și rețeaua necesară pentru a deveni cea mai mare companie de servicii poștale și curierat

spot_img

Poşta Română are capacitatea umană de a deveni cea mai mare companie de servicii poştale şi curierat din România, având perspective certe de expansiune, întrucât are reţeaua necesară şi poate ajunge acolo unde nici o firmă privată nu are acces, a afirmat Alexandru Petrescu, directorul general al companiei.

Acesta a făcut aceste declarații joi, la reuniunea Management Board-ului PostEurop, asociaţie profesională ce reprezintă operatorii poştali europeni, care a avut loc la București.

Potrivit unui comunicat al companiei, Petrescu a a vorbit despre obiectivele Poştei Române şi despre acţiunile desfăşurate de companie pentru dezvoltarea serviciilor poştale, abordarea cu succes a serviciilor în domeniul de broker de asigurări, bancar şi de comerţ electronic.

”Apartenenţa noastră la PostEurop aduce plus valoare reală, palpabilă, translatată în strategiile de dezvoltare a companiei, în armonizarea cadrului legislativ şi de reglementare, în adoptarea celor mai bune practici în domeniu şi conectarea la fluxuri poştale internaţionale. Rolul nostru în cadrul organizaţiei devine din ce în ce mai relevant, prin intermediul acestui organism fiind pe traiectoria atingerii dezideratului de a deveni un jucător important în estul Europei”, a mai  spus Petrescu.

Alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii Management Board-ului s-au axat pe evoluţia guvernării, iniţiativa e-commerce şi aspecte privind pregătirile pentru Adunarea Plenară a PostEurop din data de 19 septembrie 2016 şi Congresul Uniunii Poştale Universale, ce va avea loc în perioada 20 septembrie – 7 octombrie 2016, la Istanbul, Turcia.

Poşta Română este membru PostEurop din anul 1993 şi este reprezentată în cadrul Management Board-ului din 2013.

PostEurop este o asociaţie profesională ce reprezintă operatorii poştali europeni, încă din 1993. Cei 52 de membrii din 49 de ţări şi teritorii operează 175.000 de ghişee, cu 2,1 milioane de funcţionari poştali, conectând zilnic 800 de milioane de oameni. PostEurop este condusă de Management Board, organ responsabil cu supervizarea şi monitorizarea implementării strategiei Asociaţiei la nivel operaţional.

T.S.