9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:43

CUTREMUR ÎN ITALIA. Al șaselea român mort, un copil de 11 ani

spot_img

Un copil de 11 ani este cel de-al şaselea român mort în cutremurul din Italia, Ministerul Afacerilor Externe confirmând, vineri, decesul acestuia.

Copilul a fost găsit, joi seara, sub dărâmături, în timp ce mama lui, descoperită mai devreme, a fost operată într-un spital din Rieti, a declarat pentru Mediafax preotul Bogdan Gheorghică, de la Parohia Ortodoxă „Sfântul Proroc Elisei”, din Fermo.

Copilul a fost găsit mort, sub dărâmături, în Amatrice, la aproape 48 de ore de la primul cutremur. Potrivit sursei citate, mama copilului, rănită în urma cutremurului, a fost găsită după circa şapte ore. „Copilul era sub ruine din noaptea de marţi spre miercuri. Mama lui a fost găsită după circa şapte ore, rănită. Ne-a spus că în cele şapte ore cât a stat sub ruine nu a auzit eventuale strigăte ale copilului ei, care în momentul cutremurului se afla în camera sa”, a spus preotul Bogdan Gheorghică.

Potrivit acestuia, mama copilului a fost operată într-un spital din Rieti şi starea ei este stabilă. Întrebat despre tatăl copilului, preotul a afirmat că deocamdată nu există informaţii despre acesta.

Vineri, decesul copilului a fost confirmat de Ministerul Afacerilor Externe. Totodată, MAE a informat că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

De asemenea, continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetăţeni români daţi dispăruţi. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

Emanuel Stan