0.2 C
București
joi, 30 noiembrie 2023 - 9:44
No menu items!

Petrecere surpriză la birou? Un angajat a obținut despăgubiri de 450.000 dolari, deoarece colegii i-au declanșat „anxietatea”

spot_img

Un american a câștigat în instanță despăgubiri de 450.000 de dolari, pentru că petrecerea-surpriză organizată de colegii lui de birou i-a declanșat „anxietatea”, care a dus, până la urmă, și la pierderea locului de muncă. Potrivit The Independent, petrecerea a fost organizată împotriva voinței sale.

În 2018, Kevin Berling era angajat ca tehnician de laborator la Gravity Diagnostics din Covington, Kentucky. El le-a cerut angajatorilor „să evite” sărbătorirea zilei sale de naștere, din cauza temerilor că i-ar declanșa tulburările de anxietate. Potrivit avocaților săi, directorul de birou a uitat de solicitare și i-a planificat o petrecere surpriză, în august 2019.

Americanul a fost copleșit și a plecat repede de la petrecere. Conducerea companiei  l-a chemat la o întâlnire, pentru a discuta ce s-a întâmplat, dar i s-a făcut și mai mult rău, pentru că i s-a declanșat un alt atac de anxietate. Managerii l-au acuzat de furie necontrolată și de potențial de a deveni violent, astfel că bărbatul și-a pierdut și locul de muncă.

Avocații au mai arătat, în instanță, că pierderea jobului a însemnat și pierderea unor importante venituri, deoarece angajații companiei au avut creșteri salariale și de 300% în timpul pandemiei. 

Instanța a stabilit că americanul va primi 450.000 dolari – 120.000 de dolari în salarii și beneficii pierdute, 30.000 de dolari în salarii viitoare și 300.000 de dolari pentru „durere și suferință psihică trecută, prezentă și viitoare, jenă, umilire și pierderea stimei de sine”, potrivit sursei citate.

E. Stan