0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 15:15
No menu items!

Peste 340.000 de certificate digitale COVID-19, emise în prima zi de la lansarea platformei

spot_img

Peste 340.000 de certificate digitale au fost generate în primele 12 ore de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro.

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat, joi seară, că au fost emise 340.020 de certificate digitale, 97% pentru persoane vaccinate.

„Asta înseamnă că 28.335 de români şi-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut”, a scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

Conform vicepreşedintelui CNCAV, peste 97,28% sunt certificate COVID care atesta vaccinarea, restul de 2,72% reprezintă certificate COVID de recuperare şi test negativ.

Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a pus, joi, la dispoziţia persoanelor vaccinate, cu rezultat negativ la test sau care au trecut prin boală portalul care eliberează Certificatul digital european anti-COVID.

Actul poate fi obținut de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

STS precizează că timpul de generare a documentului, care este gratuit, poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări, iar în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.