19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:13
No menu items!

Peste 320 de sancțiuni rutiere pentru şoferi de microbuze școlare

spot_img
Peste 320 de sancțiuni rutiere pentru șoferi de microbuze școlare
foto: antena3.ro

Peste 320 de sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei rutiere au fost aplicate de poliţişti, miercuri, după controale la aproape 1.400 de autovehiculele destinate transportului de elevi.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), acţiunea poliţiştilor rutieri, la care au participat şi specialişti din cadrul Registrului Auto Român, s-a derulat la nivel naţional. În urma verificării a 1.399 de autovehicule care efectuau transport de elevi, au fost aplicate 327 de sancţiuni contravenţionale, mai precizează IGPR.

Din numărul total de sancţiuni, majoritatea (97) au fost date pentru nefolosirea centurii de siguranţă, alte 34 – pentru defecţiuni tehnice, 24 – pentru folosirea telefonului mobil la volan, una – pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului, iar 168 – pentru alte fapte sancţionate de legislaţia rutieră.

De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.