20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:29
No menu items!

Peste 20 de nave de război ale marinei ruse participă la exerciții militare în Marea Neagră

spot_img

Peste 20 de nave de luptă ale Flotei ruse de la Marea Neagră au plecat de la bazele lor navale din Sevastopol și Novorossiysk pentru exerciții militare în apele Mării Negre, a anunțat, miercuri, biroul de presă al Flotei, citat de agenția TASS.

„Exercițiile forțelor operative cu arme combinate, grupurilor de lovitură navală și de asalt amfibiu din Marea Neagră implică fregate, nave de pază, corvete cu rachete și bărci cu rachete, nave de asalt amfibie, nave mici de război antisubmarin și, de asemenea, nave puitoare de mine”, a transmis biroul de presă al Flotei ruse de la Marea Neagră.

În timpul tranzitului lor către zonele desemnate, echipajele navelor de război vor desfășura o serie de exerciții de comunicații și manevrare în siguranță pe căile maritime cu transport maritim intensiv și, de asemenea, un exercițiu de asigurare a apărării aeriene pe mare, a mai precizat sursa citată.

În conformitate cu planul 2022 de pregătire a Forțelor Armate Ruse, o serie de exerciții navale vor avea loc în ianuarie-februarie a acestui an „în toate zonele de responsabilitate” ale flotelor Marinei aflate sub comanda generală a comandantului șef al Marinei Ruse, amiralul Nikolai Ievmenov.

Manevrele navale se vor concentra pe măsurile Marinei și ale Forței Aerospațiale pentru „a proteja interesele naționale” ale Rusiei în „Oceanul Mondial” și a contracara „amenințările militare” la adresa Rusiei din direcția mărilor și oceanelor.

Exercițiile vor acoperi mările adiacente teritoriului rus și, de asemenea, zone importante din punct de vedere operațional din „Oceanul Mondial”. Se vor desfășura exerciții separate în Marea Mediterană, Marea Nordului și Marea Ohotsk, în nord-estul Atlanticului și în Oceanul Pacific.

În total, exercițiile militare vor reuni peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de articole de hardware militar și aproximativ 10.000 de militari.

                                                                                                                    Adina Silav