9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:20
No menu items!

Peste 20.000 de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică la evenimentele de “Adormirea Maicii Domnului”

spot_img

Peste 20.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi implicați, zilnic, în menținerea ordinii publice la locurile de desfășurare a evenimentelor prilejuite de „Adormirea Maicii Domnului” și vor acționa pentru descurajarea și combaterea faptelor ilegale, precum și pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, vineri, într-un comunicat de presă, că, la nivelul MAI, au fost dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în întreaga țară, în următoarele trei zile, când sunt programate peste 600 de manifestări publice – religioase, militare și artistice, la care se așteaptă participarea unui număr de aproximativ 859.000 de persoane.

Prin urmare, zilnic, vor fi mobilizați, în medie, peste 20.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră care vor fi implicați în menținerea ordinii publice la locurile de desfășurare a evenimentelor și vor acționa pentru descurajarea și combaterea faptelor ilegale, precum și pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave de circulație.

Ministrul afacerilor interne Petre Tobă a solicitat maximă responsabilitate și implicare, în special, șefilor structurilor operative din București și din județele Constanța, Prahova și Brașov unde vor fi organizate manifestările cu cea mai semnificativă prezență a publicului, astfel încât toate evenimentele să se desfășoare fără incidente”, se arată în comunicatul MAI.

Potrivit oficialilor MAI, la nivelul Capitalei, zilnic, vor fi la datorie, în medie, 2.000 de polițiști și jandarmi care vor menține ordinea publică și vor asigura protecția participanților la evenimentele care urmează să fie organizate în intervalul 13-15 august și la care se preconizează participarea unui număr mare de persoane. Doar la concertele programate pentru aceste zile, organizatorii estimează o participare de aproximativ 35.000 de persoane.

“O atenție deosebită va fi acordată asigurării asistenței medicale de urgență, sens în care, zilnic, la nivel național, vor fi pregătite peste 1.000 de cadre SMURD. La evenimentele cu public numeros va fi asigurată prezența permanentă a unor echipaje de prim-ajutor”, mai precizează reprezentanții MAI.

În plus, peste 1.300 de polițiști rutieri vor fi mobilizați la nivel național pe cele mai aglomerate drumuri naționale și autostrăzi, având în vedere că majoritatea românilor beneficiază de un weekend prelungit, iar foarte mulți vor merge în localități unde se vor organiza manifestări religioase sau în stațiuni turistice.

“Echipajele de poliție rutieră vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație, care vor monitoriza traficul și vor transmite informații despre zonele în care sunt probleme”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Pentru a preveni producerea unor accidente grave și pentru a încuraja conducătorii auto să adopte o conduită prin care să nu-și pună în pericol propria siguranță sau pe cea a celorlalți participanți la trafic, polițiștii rutieri vor acționa la nivel național cu peste 340 de aparate radar.

În stațiunile de pe litoral vor fi prezenți, zilnic, în medie peste 1.100 de angajați MAI pentru a preveni producerea de evenimente nedorite pentru cetățeni, ținând cont și de faptul că tot luni se sărbătorește Ziua Marinei Române, ocazie cu care sunt organizate numeroase activități la care se așteaptă o participare largă a publicului.

Poliţia de Frontieră va participa alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la activităţile festive care se vor derula cu ocazia Zilei Marinei, atât la Constanța, cât și la Mangalia, Tulcea, Galați, Brăila, Moldova Veche, Orșova și Drobeta Turnu Severin. 

R.D.