16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:56
No menu items!

UPDATE. Peste 2.600 de români au cerut sprijinul MAE, după ce au fost abandonați de Blue Air. Două curse Tarom pleacă spre Grecia și Cipru

spot_img

UPDATE: A treia cursă specială TAROM urmează să decoleze spre Larnaka (Cipru) în această seară, în jurul orei locale 21:30, pentru repatrierea a 97 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, care s-au înscris până acum pe liste, a anunţat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, aeronava TAROM are o capacitate de 116 locuri, ceea ce face posibilă îmbarcarea unui număr suplimentar de pasageri, în cazul în care există şi alte solicitări din partea unor persoane care au fost afectate de anularea curselor Blue Air.

Știrea inițială:

Guvernul a transmis, joi, că numărul total al solicitărilor de sprijin făcute de românii afectați de sistarea zborurilor Blue Air, atât în Call Center-ul MAE, cât și la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României este de 2.663 de solicitări. După ce o cursă TAROM a adus în țară 150 de români din Israel, o alta va pleca diseară spre Grecia, de unde va repatria 100 de persoane.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri seară că românii aflați în străinătate și afectați de anularea zborurilor Blue Air au la dispoziție o linie telefonică suplimentară, respectiv 004 021 4311869, la care pot cere sprijin pentru a fi aduși în țară.

De asemenea, pentru românii aflați într-o astfel de situație rămân disponibile contactele anunțate marți: numărul de telefon 004 0751084537 și adresa de email [email protected], care, de asemenea, este recomandat a fi utilizată, alternativ utilizării numerelor de telefon menționate.

O nouă cursă specială TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21.30 către aeroportul Heraklion pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air.

„O nouă cursă specială TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21.30 către aeroportul Heraklion (Grecia) pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air”, a scris Sorin Grindeanu, joi, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a adăugat că astfel este continuată seria curselor aviatice speciale care a început, miercuri seară cu aducerea în ţară a 150 de români de la Tel Aviv.

Compania Blue Air a anunţat marţi după-amiază sistarea tuturor zborurilor până luni, 12 septembrie 2022, invocând că Administraţia pentru Fondul de Mediu a dispus blocarea conturilor sale, din cauza unor datorii, reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Criza Blue Air a ajuns însă la final. Agenția Fondului pentru Mediu a suspendat, miercuri, poprirea pusă pe conturile companiei, după ce a acceptat reeșalonarea, pentru 12 luni, a datoriei de 28 de milioane de lei. Compania aeriană urmează să anunțe când și în ce condiții își reia activitatea.

                                                                                                                  Adina Silav