23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:40
No menu items!

Peste 100.000 de turişti, pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai

spot_img

Peste 100.000 de turişti au fost pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, cel mai mare număr fiind înregistrat în cele patru zile ale festivalului „Beach, Please” de la Costineşti, potrivit unui bilanţ transmis, marţi, de Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

„Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internaţional, la culinare şi sportive, un grad de ocupare de 90% din capacităţile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente – pe plaje, în Cluburi, pe terase şi în restaurantele din Constanţa, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costineşti şi Vama Veche! Am parcurs, împreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forţă, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc”, a precizat secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin.

În zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend „mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută”, iar în privinţa numărului de turişti străini, peste 10.000 de vest europeni au fost prezenţi la Sunwaves, ediţia nr. 30, pe lângă miile de turişti români.

De asemenea, la Costineşti a fost organizat „Festivalul Beach, Please”, un eveniment care a atras cel mai mare număr de participanţi din acest weekend, respectiv peste 80.000 participanţi, iar biletele pentru Ediţia 2024 au fost puse deja în vânzare.

Tot în acest weekend, câteva mii de turişti împătimiţi au ocupat plajele şi cluburile preferate din vama Veche, în timp ce familiile cu copii au preferat Eforie şi Venus.

                                                                                                               Adina Silav