19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:35
No menu items!

Peruan, trimis în judecată în România. A fost prins pe Aeroportul Otopeni cu 5 kg de cocaină

spot_img

Un cetăţean peruan a fost trimis în judecată după ce a fost depistat, la începutul acestui an, pe Aeroportul Henri Coandă, cu cinci kilograme de cocaină.

Bărbatul a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. El a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT – Structura Centrală.

Cetăţeanul peruan, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internaţional Henri Coandă, în data de 28 ianuarie, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Pe timpul controlului de frontieră, efectuat în baza unei analize de risc, având suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, poliţiştii de frontieră au efectuat o verificare amănunţită asupra bărbatului şi a bagajelor acestuia.

În urma controlului efectuat împreună cu lucrătorii vamali, în bagajul de mână al bărbatului s-au descoperit cinci pungi, în greutate de 1.000 de grame fiecare, ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro. Substanţa a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, fiind sesizată unitatea de Parchet competentă.

„Procurorul DIICOT – structura centrală a dispus reţinerea cetăţeanului peruan iar, ulterior, instanţa de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni fiind delegaţi să efectueze activităţi de procedură penală, împreună cu lucrători din cadrul SCCO Ilfov”, mai arată DIICOT.

                                                                                                                    Adina Silav