16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:49

Personalul american al unei baze aeriene din Irak a fost evacuat

spot_img

“Aproximativ o sută” de cetăţeni americani care lucrează în Irak au fost deplasaţi de la baza aeriană Balad către Badgad

 irak - baza militara americana

Societăţile americane care lucrează pentru Guvernul irakian în domeniul Apărării au evacuat personalul american de la o bază aeriană din Irak din cauza deteriorării securităţii în această ţară, a anunţat joi Washingtonul, potrivit AFP.

Departamentul de Stat a anunţat prin intermediul unui comunicat că “cetăţeni americani, aflaţi sub contract cu Guvernul irakian (…), au fost transferaţi provizoriu din întreprinderile lor pentru motive de securitate”.

Un oficial din domeniul Apărării a precizat că “aproximativ o sută” de cetăţeni americani care lucrează în Irak au fost deplasaţi de la baza aeriană Balad către Badgad.

Statele Unite au exprimat preocupare în legătură cu intensificarea activităţilor insurgente în Irak, analizând posibilitatea efectuării unor raiduri aeriene împotriva poziţiilor rebele.

Insurgenţii radicali islamişti înaintau joi spre capitala Irakului, Bagdad, după ce au preluat controlul asupra unor teritorii importante din nord-vestul Irakului.

C.A.