7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 1:00
No menu items!

Perioada de carantină a lui Dan Voiculescu se încheie joi. O comisie va stabili regimul de detenţie

spot_img

Comisia din cadrul Penitenciarului Rahova urmează să stabilească în ce regim de detenţie şi unde îşi vor ispăşi pedepsele condamnații în dosarul „ICA”

Dan Voiculescu_SZ

Perioada de carantină de 21 de zile se încheie joi pentru condamnaţii din dosarul „ICA”, între care se numără şi Dan Voiculescu, o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova urmând să stabilească în ce regim de detenţie şi unde îşi vor ispăşi aceştia pedepsele.

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au precizat pentru MEDIAFAX că această comisie se va întruni la începutul săptămânii următoare pentru a stabili locul şi regimul de dentenţie în cazul condamnaţilor din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Potrivit legii, perioada de carantină a persoanelor care intră într-un penitenciar este de 21 de zile, însă aceasta poate fi prelungită cu încă nouă zile, dacă acest lucru este necesar. Aceeași lege prevede că persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare își vor executa pedepsele în regim închis. Regimul de detenţie se stabileşte şi în funcţie de vârsta deţinutului, de starea de sănătate şi de antecedentele penale ale acestuia. Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

S.R.