Pere coapte cu migdale

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Perele coapte – un desert rapid, simplu de pregătit și la îndemâna oricui.

Ingrediente:

  • 2 pere,
  • 1 linguriță zahăr,
  • 20 gr unt,
  • 10 migdale,
  • 30 gr frișcă,
  • 2 lingurițe dulceață de nuci.

Mod de preparare:

Se aleg 2 pere de mărime medie. Aveți grijă ca acestea să fie proaspete: verificați-le în zona codiței, unde fructul trebuie să fie tare.

pere

Se spală perele, se scot sâmburii și membrana interioară groasă, care duce spre codiță.

Se presară puțin zahăr, pe fiecare în parte. În scobitura făcută se pune câte un pătrățel mic de unt, iar deasupra, migdale sfărâmate.

pere1

Se încălzește cuptorul la 165 grade și se introduce tava cu perele, pentru 30-35 minute.

Când acestea s-au copt de-ajuns, se scot din cuptor și din tava în care au fost în cuptor și se lasă să se răcească.

pere2

Se servesc cu frișcă și cu dulceață de nuci.

pere3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU