14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 19:45

Percheziții la televiziunea pe internet Spice TV

spot_img

Patru persoane și mai multe firme suspectate că au creat pagini de internet prin intermediul cărora au retransmis programe ale unor posturi de televiziune, producând un prejudiciu de 1,5 milioane euro, sunt cercetate de poliție.

Progamele de televiziune erau retransmise prin intermediul reţelei de televiziune prin internet Spice TV.

Potrivit anchetatorilor, în ultimii doi ani, cei patru acuzați au creat mai multe pagini de internet prin intermediul cărora au pus la dispoziţia publicului şi au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricţionat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor. Pentru a comercializa dispozitivele speciale de recepţie a acestor programe şi pentru a încasa sume de bani de la abonaţi, suspecţii au înfiinţat numeroase firme atât în România, cât şi în alte state, inclusiv societăţi off-shore, cu ajutorul cărora au disimulat tranzacţiile şi au ascuns veniturile pe care apoi le reinvesteau.

Unul dintre mijloacele de a face banii obținuți să circule era utilizarea unor mărci înregistrate, dar folosite fără consimțământul titularului, pentru a achiziționa bunuri prin intermediul acelorași firme off-shore.

Cei patru suspecţi au produs astfel un prejudiciu estimat de anchetatori la aproximativ 1,5 milioane de euro, ei fiind puși sub acuzare pentru spălare de bani și infracţiuni în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.