21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:18

Angela Merkel nu se lasă

spot_img

Cancelarul german, Angela Merkel, rămâne consecvent în politica sa de deschidere față de refugiații care sosesc în număr mare în Germania. Merkel respinge toate criticile și nu se arată afectată de scăderea cotei sale de popularitate în sondaje.

În pofida numărului tot mai mare de critici, Angela Merkel, care se pronunță pentru deschidere față de refugiați, rămâne fermă pe pozițiile sale. Recent, ea a lansat o ofensivă în încercarea de a convinge opinia publică, din ce în ce mai reticentă cu privire la meritele acestei politici, și de a demonstra lipsa de utilitate a propunerilor de a închide granițele.

„Pentru mine, aceasta face parte din umanismul fundamental al țării noastre de a primi refugiații cu simpatie, la fel ca orice altă ființă umană”, a declarat cancelarul într-un interviu pentru cotidianul Bild. „Sondajele nu reprezintă unitatea mea de măsură”, a subliniat Merkel, în condițiile în care popularitatea partidului său, CDU (Uniunea Creștin-Democrată), a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiați în Germania care provoacă puternice tensiuni, în special în cadrul familiei politice a șefei executivului federal.

Angela Merkel este de părere că se bucură în continuare de sprijinul partidului său. „Sunt ferm convinsă de acest lucru. Nu mă surprinde că există membri ai CDU care sunt îngrijorați. Suntem un mare partid popular, în rândul căruia au existat întotdeauna mai multe curente: liberali, creștin-democrați și conservatori”, a subliniat ea.

În același context, cancelarul german a lansat un nou apel Europei la solidaritate. „Întreaga Europă trebuie să se angajeze pentru securizarea frontierelor Uniunii Europene și o repartiție echitabilă a refugiaților între țările membre. De asemenea, trebuie să acționăm dincolo de Europa”, a mai pledat ea.

Angela Merkel a promis accelerarea construcției de locuințe pentru a primi în condiții mai bune migranții în Germania, unde sunt așteptați în acest an între 800.000 și un milion de solicitanți de azil. Cancelarul federal a anunțat, totodată, accelerarea expulzărilor din Germania pentru migranții care „nu au nicio perspectivă de a putea rămâne” în țară.

Emanuel Stan