Percheziții DIICOT la Fondul de Garantare pentru IMM. Soțul Sandei Ladoși, din nou în atenția procurorilor

Procurorii DIICOT fac, la această oră, percheziții de amploare la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, într-un dosar privind fraude cu credite pt IMM-uri.

Potrivit unor surse judiciare, mai multe firme ar fi fost interpuse cu roluri distincte, dar cu același beneficia, în circuite financiare pentru a obține peste 1 milion de euro de la stat. Faptele ar fi fost comise în mandatul fostului director Aurel Șaramet, care a scăpat la limită dintr-un celebru dosar inatrumentat de DIICOT in urmă cu patru ani.

În această anchetă apare numele lui Valentin Nedelcu, care se regăsește și în alte dosare, printre care unul privind fraude la Ministerul Agriculturii, iar altul fiind celebrul dosar „BRD-Frații Creștin”. Nedelcu este fostul soț al cântăreței Manuela Fedorca, fiind denunțător în dosarul cu fraudele bancare.

În dosarul de acum de la DIICOT mai apare un anume Cristian Ilie, dar și Ștefan Tache, soțul artistei Sanda Ladoși. Potrivit acelorași surse, el ar fi liderul grupării de criminalitate organizată, iar administrator și beneficiar în firmele implicate este Sanda Ladoși, care avea nevoie de garantarea unui credit pentru un utilaj fictiv. Ștefan Tache a mai fost reținut timp de trei luni, în urmă cu patru ani, pentru evaziune fiscală.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU