15.1 C
București
luni, 20 mai 2024 - 9:06
No menu items!

Percheziții la Spitalul Fundeni şi în alte 25 de locații. Sunt vizați 13 medici și farmaciști

spot_img

Percheziții la medici și farmaciști bănuiți că au întocmit și decontat rețete false pentru bolnavii de cancer

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru combaterea evaziunii fiscale şi contrafacerii de produse

Procurorii şi poliţiştii fac, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, printre care şi la Spitalul Fundeni, fiind vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer, decontate prin Casa de Asigurări București, prejudiciul fiind de 3,5 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Percheziţiile au loc într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

Dosarul penal aflat în instrumentarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează întocmirea de reţete false în domeniile oncologic şi hematologic care au fost decontate prin CASMB. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 3.500.000 de euro

Comunicat Poliția Română

Anchetatorii fac marţi, în acest dosar, 19 percheziţii în Bucureşti, câte trei în judeţe Sibiu şi Ilfov, precum şi una în Dolj, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor persoane jurdice.

Întreaga activitate beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

C.A.