9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:15
No menu items!

Percheziții la Primăria Baia Mare. Edilul Cătălin Cherecheș, urmărit penal pentru corupție UPDATE

spot_img

Percheziții DNA la primăria Baia Mare și la trustul de presă al primarului Cătălin Cherecheș
foto: ziarmm.ro

  • UPDATE

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost pus sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, se arată într-un comunicat remis marți de DNA.

Potrivit procurorilor, începând din 2011 și până acum, primarul Cherecheş “a pretins şi primit sume de bani cu titlu de foloase necuvenite de la reprezentanţii a cinci societăţi comerciale, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a favoriza aceste societăţi comerciale în procedurile de achiziţie publică organizate de Primăria municipiului Baia Mare, atât cu ocazia atribuirii contractelor cât şi pe parcursul derulării acestora”.

În plus, în perioada februarie – mai 2013, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, Cherecheș a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o deţine, prin intermediul a două persoane din anturajul său care erau, în mod aparent, reprezentanţii legali a două societăţi comerciale, se mai arată în comunicatul DNA.

Concret – susțin anchetatorii – în cursul lunii mai 2013, în scopul achiziţionării unei licenţe pentru un post de televiziune, primarul Cherecheş a făcut demersuri pentru modificarea acţionariatului celor două firme astfel încât apropiaţii săi să devină acţionari şi/sau administratori ai acestor firme.

  • UPDATE

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, este urmărit penal de procurorii DNA Cluj pentru mai multe fapte de corupţie, între care trafic de influenţă, afirmă surse judiciare. Potrivit surselor citate, alături de edil, în același dosar, au fost puși sub acuzare cel puţin cinci oameni de afaceri.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, marţi, la sediul primăriei Baia Mare şi al trustului de presa Emaramureş.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii fac mai multe verificări privind relaţia dintre administraţia locală şi trustul  Emaramureş – radio, tv şi site – care ar fi fost achiziţionat de la compania Inserv, prin interpuşi, de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Deocamdată, DNA n-a făcut precizări oficiale privind scopul descinderilor făcute de procurori.

Andrei Tudor