14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:42
No menu items!

Penitenciare noi în judeţele Prahova şi Vrancea

spot_img

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, vineri, că va demara procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare pentru două închisori, care vor fi construite în judeţele Prahova şi Vrancea. Asta după ce în şedinţa de Guvern de miercuri au fost adoptate hotărârile pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi.

Potrivit ANP, după elaborarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie, se va iniţia procedura de licitaţie publică pentru contractarea lucrărilor. Procedurile de licitaţie publică se vor posta şi în Jurnalul European de Achiziţii Publice.

Penitenciarul Berceni, din judeţul Prahova, va avea 1.000 de locuri cu regim de maximă siguranţă și închis, iar Penitenciarul Unguriu, care va fi construit în judeţul Vrancea, va avea 900 de locuri cu regim semideschis şi deschis.

Proiectele sunt finanţate printr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Conform ANP, construirea celor două penitenciare se înscrie în demersurile planificate pentru perioada 2020 – 2025 şi urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru persoanele private de libertate, prin reducerea supraaglomerării şi asigurarea respectării celor mai bune practici internaţionale referitoare la infrastructură şi regim de detenţie.