29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:41
No menu items!

Tulpina britanică a Covid-19, depistată în Italia la o pisică

spot_img

Tulpina britanică a coronavirusului a fost descoperită la o pisică din Novara, regiunea Piemont. Este primul caz de acest fel din Italia.

Tulpina a fost identificată de un laborator la analizele unei pisici în vârstă de opt ani, care locuiește în zona Novara, într-o casă.

Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii și de la izolarea în casă a stăpânilor ei, scrie La Stampa.

„Boala pisicii nu trebuie să genereze alarme. Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de așteptat ca și animalele să ia virusul, însă nu există dovezi științifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, șeful Prevenției regiunii Piemont.

El a precizat că organizațiile internaționale, care s-au ocupat de acest subiect, recomandă menținerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte și după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora.