15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:56
No menu items!

PENIBIL. Deputații se răzgândesc – Cătălin Teodorescu poate fi arestat

spot_img

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a constatat că, la votul în plen, a fost comisă o „eroare materială”, iar cele 146 de voturi „pentru” sunt suficiente pentru ridicarea imunității deputatului democrat-liberal

teodorescu_catalin

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a declarat, luni, că în cazul votului prin care s-a respins încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu a fost făcută o „eroare materială”, arătând că Biroul Permanent a decis, luni, să ceară un punct de vedere de la Comisia juridică. Membrii Comisiei Juridice au recomandat ca, marți, plenul Camerei să ia act de faptul că cele 146 de voturi „pentru” deja exprimate sunt valabile și suficiente pentru a constata ridicarea imunității lui Teodorescu.

Ciolacu a recunoscut, după şedinţa Biroului Permanent, că la votul din plen în privinţa lui Cătălin Teodorescu, el a fost acela care a făcut „eroarea materială”, trecându-l prezent pe deputatul UDMR Marko Attila, deşi era de notorietate faptul că acesta lipsea, având în vedere că, înainte de acest vot se decisese încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

S-a discutat în privinţa reluării votului la colegul nostru, domnul Teodorescu, sau corectarea erorii materiale făcute de către mine şi anume Marko Attila a fost trecut prezent la acel vot. A fost luată lista de prezenţă şi s-a constat că dintr-o eroare domnul Attila a fost trecut prezent. Ţinând cont că cvorumul a fost de 292 voturi, au fost 146 pentru încuviinţare, 101 împotrivă şi 9 anulate, înseamnă că toată această procedură a stat într-un singur vot. Constatându-se şi faptul că este această eroare materială, că domnul Attila Marko nu a fost prezent la vot, e de notorietate acest lucru, au fost două propuneri în BP, una de corectare a erorii materiale susţinute de presedintele de şedinţă domnul Miron Mitrea şi chemarea comisiei şi corectarea erorii materiale şi supusă plenului Parlamentului mâine să se ia act de ea, iar a doua propunere a fost de reluare a votului în totalitate în ceea ce priveşte pe domnul Teodorescu tot în şedinţa de mâine a Parlamentului.

Marcel Ciolacu
secretar, Camera Deputaților

Ciolacu a adăugat că, dacă se îndreaptă eroarea materială, atunci decizia va fi pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Teodorescu. „Eu susţin procedura de îndreptare materială, pentru că este evidentă, eroarea materială poate fi îndreptată, cvorumul se reduce la 291, comisia se întruneşte şi plenul stabileşte încuviinţarea. Eu am făcut acea prezenţă, normal că îmi asum”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Cătălin Teodorescu, cercetat sub control judiciar