8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 23:37
No menu items!

Pele va fi înmormântat marți. Trei zile de doliu național în Brazilia

spot_img

Clubul Santos a anunţat că trupul regretatului fotbalist Pele va fi depus, luni, la stadionul Urbano Caldeira, unde brazilianul a încântat lumea, iar fubneraliile vor avea loc marți, 3 ianuarie. Legenda fotbalului brazilian Pele a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat agentul său joi seară.

Trupul lui Pele va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Santos, luni, 2 ianuarie, şi va fi depus pe terenul stadionului Santos, pentru ca toţi cei care vor să îşi ia rămas bun de la regele fotbalului să îi poată aduce un ultim omagiu.

Conform presei, marţi dimineaţă, la ora locală 10.00, cortegiul funerar va pleca de la stadion și va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, Celeste, în vârstă de 100 de ani. Apoi, va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea, la slujbă va asista un număr extrem de redus de persoane, doar din familia lui Pele.

Pele, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, era internat la Spitalul Israelit Albert Einstein din Sao Paulo din 29 noiembrie, pentru un cancer de colon care i-a afectat funcția renală și cardiacă.

Pele, pe numele real Edson Arantes do Nascimento, a început să joace pentru Santos la vârsta de 15 ani și pentru echipa națională a Braziliei un an mai târziu, astfel că a participat la prima sa Cupă Mondială, la vârsta de 17 ani, în 1958. A câștigat cu echipa sa acest trofeu și apoi încă două titluri mondiuale, în 1962 și 1970.

În 1977, s-a retras din activitatea de fotbalist și a devenit un ambasador al țării sale, pentru ONU şi UNICEF.