4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:38

Pehart Tec Grup, cu fabrici în Dej și Sebeș, se finanțează cu 24 mil. € de la BCR, EximBank și BT

spot_img

Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de afaceri Ioan Tecar, a contractat o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 24 de milioane de euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comerciala Română, EximBank și Banca Transilvania.

Potrivit unui comunicat al EximBank, facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opțiunea de prelungire pe doi ani și va fi utilizată de Pehart Tec Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru.

În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent. De asemenea, BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani în extinderea și modernizarea capacităților de producție.

Pehart Tec Grup este cel mai mare producător de hârtie tissue din România și unul din cei mai importanți din Europa de Sud-Est. Grupul a fost înființat de Ioan Tecar în 2007. În iunie 2015, fondul de investiții  Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control.

Grupul operează pe două platforme de producție situate în Dej (județul Cluj) și Sebeș (judetul Alba), având o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hârtie tissue și 30.000 de tone produs finit (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele). Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piața internă și pe piața Europei Centrale și de Sud- Est.

V.B.