2.3 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 9:33
No menu items!

Florin Iordache: Grațierea va trece prin Parlament

spot_img

Ministrul justiţiei, Florin Iordache, a precizat, luni, în timpul dezbaterii de la sediul ministerului pe tema ordonanței privind grațierea, că aceasta se va transforma în lege organică ce va fi trecută prin Parlament.

Florin Iordache a răspuns, luni, unei întrebări adresate de un jurnalist, în timpul dezbaterii publice, de la sediul Ministerului Justiției, precizând ce intenții are în privința ordonanțelor privind grațierea și de modificare a Codului penal. „În urma dezbaterii punctele de vedere majoritare pe ce înseamnă legea grațierii și subiectele celelalte, spun foarte clar că urmează lege organică introdusă în Parlament”, a spus ministrul. 

Cu toate acestea, nu se ști încă dacă Guvernul va renunța la adoptarea acestor proiecte prin ordonanță de urgență. Ministrul justiției a promis că la finalul dezbaterii va face noi precizări. 

Aproximativ 200 de persoane au participat, luni, la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiţiei pentru discutarea celor două proiecte controversate, al graţierii colective şi cel de modificare a Codului penal, prin care se propun amendamente la definiţiile abuzului în serviciu şi conflictului de interese.

Valeriu Motoc