16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:00
No menu items!

Pedeapsa redusă pentru unul din patronii Colectiv, după prescrierea faptelor. Şi ceilalţi inculpaţi vor să scape de condamnări

spot_img

Curtea de Apel Bucureşti a dispus miercuri reducerea pedepsei aplicate lui Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, de la 8 ani la 6 ani şi 6 luni, ca urmare a prescrierii faptelor pentru două infracţiuni.

Magistraţii i-au admis lui Mincu o contestaţie în anulare împotriva deciziei definitive de condamnare din mai 2022 şi au constatat că, pentru două dintre infracţiunile de care acesta este acuzat – vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă -, faptele s-au prescris.

În consecinţă, au fost anulate pedepsele aplicate acestuia pentru cele două infracţiuni de 2 ani şi 6 luni închisoare, respectiv 2 ani închisoare.

Practic, Costin Mincu a beneficiat şi el de deciziile Curţii Constituţionale şi Instanţei supreme privind prescrierea faptelor.

Costin Mincu a rămas cu pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare primită pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind emis în acest sens un nou mandat de executare.

Decizia este definitivă.

Şi ceilalţi inculpaţi din dosar au introdus căi extraordinare de atac în justiţie pentru a scăpa de condamnări.

Astfel, pe rolul Instanţei supreme a fost deschis un proces, care are ca obiect recurs în casaţie, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, ceilalţi doi patroni ai clubului şi pompierii George Matei şi Antonina Radu contestă condamnările primite în dosar.

Pronunţarea în acest caz a fost amânată pentru 14 iunie.

În urma incendiului de la clubul Colectiv, izbucnit în noaptea de 30 octombrie 2015, 64 de persoane au decedat, iar alte câteva sute au fost rănite.

                                                                                                                  Adina Silav