8.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 11:31
No menu items!

PE 9 NOIEMBRIE SE PRĂZNUIEȘTE SFÂNTUL IERARH NECTARIE TAUMATURGUL DE LA EGHINA

spot_img

“Ascultă de Dumnezeu și împlinește-i poruncile ca și Dumnezeu să îți asculte rugăciunile și să-ți împlinească cererile! Omule, viața ta este în Cer, începe să o trăiești de aici de pe pământ. Mergând pe calea Bisericii, mergem fericiți pe calea lui Dumnezeu, spre Ceruri.”(Sfântul Nectarie din Eghina)

La o zi după ce credincioșii au sărbătorit pe Sfintii Arhangheli MIHAIL Si GAVRIIL, iată că prăznuim și pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, făcătorul de minuni, pomenit astăzi.
 
Sfântul Nectarie nu este doar un sfânt facator de minuni. Nu este doar un doctor fara de arginti. Este si un dascal al celor care vor sa fie izbaviti de necazuri. Este un dascal al rugaciunii, un frate mai mare care vrea sa mergem pe drumul batatorit pe care au mers si altii inaintea noastra. Si au ajuns la lumina…
Sfântul Nectarie a ramas in inimile crestinilor ca unul dintre marii eroi care au dus crucea suferintei. Prigonit ca episcop de catre alti slujitori ai altarului, el a ramas cu aceeasi inima tânara, cu aceeasi inima plina de nadejde in Dumnezeu: suferintele nu l-au ocolit pâna la sfârsitul vietii. Insa, cu rabdare le-a biruit pe toate. Si mucenicia nesângeroasa a suferintei l-a transformat intr-un stâlp al Bisericii, l-a transformat intr-un prieten si intr-un ajutor al tuturor credinciosilor care poartă crucea suferintei.
Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si încă le mai face Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie, acesta din urmă a fost numit “Taumaturgul”, adică “Vindecătorul”.
 
Fie ca rugaciunile preablândului nostru Parinte, marele Sfânt făcător de minuni al Eghinei, Nectarie, să acopere Biserica, poporul nostru si toata lumea.
Sfinte Ierarh Nectarie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!
Amin!