6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 5:54
No menu items!

PDL vrea proiectul de buget în Parlament

spot_img

PDL respinge proiectul de rectificare bugetară pe anul 2012 şi solicită Guvernului să îşi revizuiască intenţia de a renunţa la finanţarea unor investiţii. De asemenea, liderii democrat-liberali îi cer lui Ponta să vină cu proiectul de buget in Parlament.

„Îi cerem dlui Ponta totuși să vină cu proiectul de buget, să știm exact care este gândul Guvernului în această privință pentru anul viitor. Să știm cum își vor onora promisiunile făcute înainte de a veni la guvernare și le vor face în continuare și în campanie”, a declarat Vasile Blaga. Şi liderul PDL Sulfina Barbu a comentat pe marginra rectificării bugetare pe anul 2012.

“La această rectificare ne aşteptam să se realoce fonduri pentru investiţii. Din păcate persistă în această greşeală. Este foarte clar că Guvernul îşi doreşte doar note politice, electorale, şi nu dezvoltare, susţinerea creşterii economice. Este o rectificare de buget cu puternice note politice şi electorale”, a spus Sulfina Barbu. Potrivit liderului PDL, prin alocarea a 800 de milioane de lei către primării, prin derogare de la Legea finanţelor publice, Guvernul doreşte să îşi motiveze proprii primari şi preşedinţi de Consilii judeţene pentru alegerile din 9 decembrie. În opinia sa, prin renunţarea la finanţarea unor investiţii, Guvernul periclitează creşterea economică şi desfiinţează locuri de muncă. Sulfina Barbu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de noul proiect de rectificare bugetară după ce prin rectificarea din iulie, 20.000 de locuri de muncă au fost desfiinţate prin tăierea unor investiţii.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 15 octombrie că cei din PDL sunt „iresponsabili” atunci când cer depunerea bugetului de stat pe 2013 până la 1 noiembrie și a menţionat că el nu are în fața cărui Parlament să dea curs unei asemenea cereri, deoarece toată lumea va fi în campanie. (A.M)