16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 10:52
No menu items!

Patru ani de detenție în SUA pentru un român acuzat de fraude electronice

spot_img

frauda card credit romani

Un român implicat într-o serie de fraude electronice a fost condamnat la patru ani de închisoare în Statele Unite, anunţă autorităţile judiciare din statul Connecticut, într-un comunicat oficial.

Dragoş Răzvan Davidescu, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la patru ani de detenţie de judecătorul districtual din New Haven, Janet Hal.

Conform procurorului David B. Fein, din Connecticut, Davidescu a fost implicat în numeroase activităţi de tip „phishing”, obţinând prin fraude şi activităţi de înşelăciune pe Internet serii de carduri şi date personale ale unor cetăţeni americani.

Bărbatul făcea parte dintr-o reţea de fraudare care avea sediul în oraşul Craiova şi care a vizat, în intervalul 2004-2006, clienţi ai băncilor People’s Bank, Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co., Comerica Bank, Regions Bank, LaSalle Bank, U.S. Bank, precum şi ai site-urilor Wells Fargo & Co., eBay şi PayPal.

Investigaţia FBI în acest caz durează de şapte ani, timp în care au fost puşi sub acuzare 19 cetăţeni români. Nouă dintre suspecţi sunt daţi în urmărire.

D.M.