18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:13
No menu items!

Patronii din Grecia, nemulțumiți de noile măsuri anti-COVID. Și-au închis restaurantele în semn de protest

spot_img

Patronii de restaurante din Grecia au decis, marţi, să facă o grevă de 24 de ore, în urma înăspririi controalelor şi majorarea amenzilor în caz de nerespectare a noilor restricţii.

Mesajul „Kliston” (-închis în limba greacă nr.-) a fost afișat la intrarea în restaurantele din centrul Atenei şi din alte oraşe ale Greciei. Patronii au ales această formă de protest, care este o raritate într-o ţară unde mersul la restaurant este una dintre distracţiile favorite.

După înmulţirea cazurilor de infecţie cu coronavirus şi zecile de decese înregistrate în fiecare zi, Guvernul de la Atena a impus obligativitatea certificatului verde pentru restaurantele şi cafenele în aer liber şi a dublat amenzile pentru firmele din acest sector, care nu respectă regulile, amenzi care în prezent ajung la 5.000 de euro.

Și în România s-a decis înăsprirea pedepselor pentru firmele care nu respectă restricțiile anti-COVID. Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, un proiect care modifică Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Actul normativ – potrivit căruia, firmelor în care nu se respectă măsurile anti-COVID-19 li se va suspenda activitatea – merge la promulgare.

                                                                                                                Adina Silav