-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:13
No menu items!

Patronatul italian Confindustria vrea să deschidă o filială la Iași

spot_img

Patronatul Confindustria România intenționează să înfiinţeze o reprezentanţă teritorială în Iași, potrivit unui comunicat al organizației. În acest scop, prim-vicepreședintele Giulio Bertola (foto) și directorul general Rocco Ferri s-au deplasat în această săptămână la Iași pentru a se întalni cu un grup de întreprinzători italieni din nord-estul țării.

Declarații Giulio Bertola:

  • Prezența oamenilor de afaceri italieni în Iași și împrejurimi este importantă. Datorită faptului că aceasta se exprimă și aici prin excelență și locuri de muncă, noi credem că a sosit momentul ca, după București, Timișoara, Cluj și Prahova, să înființăm o reprezentanță teritorială proprie în acest oraș.
  • România este o țară promițătoare, care zi după zi joacă un rol tot mai important și mai strategic în Europa, iar din această creștere facem parte integrantă și noi, cu companiile noastre care au contribuit în mod activ la acest proces decisiv pentru viitorul României.
  • Prin înfiinţarea unei reprezentanţe teritoriale a Confindustria Romania în această regiune vom putea dispune de o organizare mai structurată și mai profesională în relațiile cu autoritățile locale din regiune, pentru companiile deja prezente. Extinderea vastei experiențe asociative a Confindustria în această parte a țării nu va putea decât să îmbunătățească mediul de afaceri, făcându-l mai atractiv pentru mai multe investiții.
  • Relațiile dintre Italia și România nu sunt numai economice sau industriale. Este de ajuns doar să ne gândim la numărul mare de cetățeni italieni pentru care România este o a doua patrie și vice-versa, la românii, muncitori calificați și serioși, care trăiesc în Italia, contribuind pozitiv la economia italiană. Să nu uităm că această reciprocitate favorabilă a generat un parteneriat concret, reprezentat de noua generație italo-română, care, de altfel, costituie și cea mai bună și mai solidă mărturie privind integrarea celor două popoare.

În calitate de asociat agregat al Confindustria Italia, principala organizație care reprezintă întreprinderile de producție și prestări servicii din Italia și cea mai mare din Europa în ceea ce privește numărul de membri asociați, Patronatul Confindustria România este reprezentantul exclusiv al omologului său italian pe teritoriul României.

Confindustria România cuprinde aproape 500 de companii, care au creat peste 70.000 de locuri de muncă în sectoarele economice majore: energie, industrie, infrastructură, servicii, auto sau agricultură.