13.9 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 18:26
No menu items!

Patriciu ar putea fi condamnat astăzi

spot_img

dinu patriciu sentinta

Dinu Patriciu ar putea afla, marți, sentința în dosarul Rompetrol, judecat la Tribunalul Bucureşti. Sentința urmează a fi pronunţată după două amânări succesive.

Procurorul a cerut, la ultima şedinţă de judecată, care a avut loc în 18 iulie, pedepse orientate spre maximum pentru Dinu Patriciu și Alexandru Bucșă, în dosarul în care patronul Adevărul Holding  a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, în septembrie 2006.

Judecarea dosarului Rompetrol s-a reluat în septembrie 2011, după un an de suspendare, iar în 16 noiembrie 2011 Tribunalul Bucureşti a stabilit că niciuna dintre acuzaţii nu s-a prescris, aşa cum susţineau avocaţii, deoarece perioada de aproape un an în care cazul a stat la CCR nu este luată în calcul la termenul de prescripţie.

Astfel, instanţa a constatat că în perioada septembrie 2010 – august 2011 judecarea cazului a fost suspendată, deoarece Curtea Constituţională a României (CCR) a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate. De asemenea, Tribunalul a constatat că perioada de aproape un an întrerupe curgerea prescripţiei. În caz contrar, pentru două dintre infracţiunile reţinute în sarcina unora dintre acuzaţi ar fi intervenit prescripţia specială.

 

FOTO newsventure.ro