Patriciu ar putea fi condamnat astăzi

dinu patriciu sentinta

dinu patriciu sentinta

Dinu Patriciu ar putea afla, marți, sentința în dosarul Rompetrol, judecat la Tribunalul Bucureşti. Sentința urmează a fi pronunţată după două amânări succesive.

Procurorul a cerut, la ultima şedinţă de judecată, care a avut loc în 18 iulie, pedepse orientate spre maximum pentru Dinu Patriciu și Alexandru Bucșă, în dosarul în care patronul Adevărul Holding  a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, în septembrie 2006.

Judecarea dosarului Rompetrol s-a reluat în septembrie 2011, după un an de suspendare, iar în 16 noiembrie 2011 Tribunalul Bucureşti a stabilit că niciuna dintre acuzaţii nu s-a prescris, aşa cum susţineau avocaţii, deoarece perioada de aproape un an în care cazul a stat la CCR nu este luată în calcul la termenul de prescripţie.

Astfel, instanţa a constatat că în perioada septembrie 2010 – august 2011 judecarea cazului a fost suspendată, deoarece Curtea Constituţională a României (CCR) a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate. De asemenea, Tribunalul a constatat că perioada de aproape un an întrerupe curgerea prescripţiei. În caz contrar, pentru două dintre infracţiunile reţinute în sarcina unora dintre acuzaţi ar fi intervenit prescripţia specială.

 

FOTO newsventure.ro

NICIUN COMENTARIU