12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:40
No menu items!

Parlamentul European dezbate măsuri de limitare a impactului creșterilor de prețuri

spot_img

Eurodeputații vor audia, miercuri, Comisia Europeană și Consiliul cu privire la posibile soluții la nivel european în ceea ce privește creșterea prețurilor la energie, pe măsură ce prețurile gazelor cresc din cauza cererii mari și a stocurilor scăzute din statele membre.

Dezbaterea se axează pe rolul măsurilor de eficiență energetică și al energiei din surse regenerabile în acest context, precum și pe necesitatea de a combate sărăcia energetic.

Șeful Delegației Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a transmis în cadrul sesiunii plenare a PE de astăzi că necesitatea unor soluții europene după creșterea prețurilor la energie și gaze reprezintă o urgență majoră pentru toate țările afectate din Uniunea Europeană.

“Pentru foarte mulți români, această perioadă dificilă, generată de explozia prețurilor, este una a alegerilor. Ei trebuie să aleagă între a-și plăti facturile, a mânca sau a-și cumpăra medicamentele. Mă deranjează foarte mult că nu sunt luate măsuri imediate împotriva celor care speculează piața în acest moment. În România, cel mai grav efect al creșterii prețurilor este că marea parte a populației nu-și mai permite plata facturilor la gaz și energie electrică, iar prețurile se vor dubla în perioada următoare. Dacă printre măsurile pe care Comisia le va propune, nu vom îngheța prețurile, situația va fi complicată și riscăm ca oamenii să își piardă încrederea în noi, în instituțiile europene”, a explicat eurodeputatul PSD.   

Emanuel Stan