15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:46
No menu items!

Parlamentarii PNL vor fi excluși din partid dacă vor vota moțiunea de cenzură. Anunțul lui Orban

spot_img

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, marți, că parlamentarii care vor vota moțiunea de cenzură la adresa Guvernului vor fi excluși, conform prevederilor statutului partidului.

„Nerespectarea hotărârilor organismelor conducerii partidului e temei de excludere din partid”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a precizat că parlamentarii coaliției de guvernare vor participa la ședința în cadrul căreia se va dezbate moțiunea de cenzură, dar nu vor vota.

El a menționat că există 4 partide în coaliție, iar dacă își exercitau votul secret cu bile, atunci liderii ar fi trebuit să caute trădătorii din partid.

”La moțiune nu se ia niciun vot în plus față de voturile pe care le au cei de la PSD și AUR.  Suntem o coaliție formată din 4 partide și dacă votam împotrivă, apoi urma să căutăm acel parlamentar care ar fi votat moțiunea de cenzură.

PSD-ul a dat numai declarații publice insinuând că eu aș convinge parlamentari PNL să voteze moțiunea de cenzură. Evident, ei au vrut să bage bățul prin gardul PNL”, a spus Ludovic Orban.