0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:35
No menu items!

VIDEO/ Descinderi în București și în patru județe. Vizate persoane care au luat ilegal indemnizații pentru drepturi de autor

spot_img

Polițiștii au descins, marți, la zeci de adrese din București și din județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, care au încasat ilegal indemnizații de sprijin pentru drepturi de autor, prejudiciul fiind de 360.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează 21 de percheziții, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

“Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiune a drepturilor de autor, care ar fi fost înmânate mai multor persoane fizice din județele Argeș,  Ilfov, Ialomița, Teleorman și București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat’’, arată Poliția Română.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 de lei.

În urma perchezițiilor, 28 de persoane vor fi conduse la sediul Poliției, pentru audieri.

La acțiune participă 65 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, precum și din cadrul D.G.P.M.B.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.