3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:51
No menu items!

Parintele Calistrat – Învățați să fiți imuni la mizeriile care atacă demnitatea umană.

spot_img
Atunci când crezi cu adevărat în Dumnezeu, nu mai trebuie sa fii lezat de ce unii vin și aruncă cu noroi numindu-ne retrograzi, cu mentalitate medievalăpupători de moaște sau ignoranți.
 
Sunt şi regiuni din această lume în care creştinii, numai pentru faptul că îşi fac semnul crucii sau merg la biserică, sunt decapitaţi. În Orientul Mijlociu, din păcate, prigoana creştinilor se soldează cu uciderea lor. Sunt comunităţi întregi de creştini care trebuie să îşi părăsească comunităţile natale şi să fugă din calea celor care nu înţeleg ce înseamnă să fii creştin. La noi, prigoana este de natură verbală şi psihică. Este foarte prezentă în mediul virtual.
 
Creştinii sunt ironizaţi, batjocoriţi şi calomniaţi de către cei care nu împărtăşesc credinţa Bisericii. Lasă-i să își pună întrebarea de ce te duci la biserică sau “Ce caută ăștia la pupat oase de oameni morți?”. Când ai să mergi și tu, și ai să vezi de ce, ai să primești răspunsul singur. Până atunci îți rămâne să mori de ciudă sau sa te oftici.
 
Sa nu înțelegi tu de ce un popor este credincios și nu vrea să meargă în ton cu noul sau sa umble cu mijloace neconvenționale, imorale pe care încearcă unii sa nu le bage pe gat.
 
M-a întrebat cineva zilele astea, daca tot am eu o viziune mai largă, de ce nu am lămurit eu credincioșii să stea acasă și să nu meargă la sfintele moaște? I-am zis sa o întrebe pe  Sfânta Parascheva, căci ea ii cheamă!
 
Viața este socială și de obște, iar mântuirea este in mod personal.
De ce te preocupa pe tine, căutătorul de liniște, de bine și de sănătate, problema celui care vrea sa moară?
– Poți tu muri tu în locul meu sau iar eu in locul tau?
– Poți tu trai în locul meu sau eu in locul tau?
– Poți tu manca în locul meu sau eu în locul tau?
– Poți tu bea în locul meu sau eu in locul tau?
 
NU! Fiecare în rândul cetei sale!
 
Iar dacă pe mine nu mă preocupă, în calitate de creștin, de ce ateul hulește, de ce ateul este plin de bani, de ce ateul este plin de prosperitate, de sănătate, de viață bună, de ordine și corectitudine politică. Ce te preocupa pe tine grija ce fac eu cu viața mea? Daca sar eu în fântână sar în fântâna mea și în dreptul meu, iar tu in dreptul tau. Învățați să fiți imuni la mizeriile care atacă demnitatea umană.