12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:20
No menu items!

Parcul „de aur” Drumul Taberei, curățat de voluntari

spot_img

Parcul din cartierul Drumul Taberei, modernizat de primarul Rareș Mănescu pe milioane de euro este curățat de voluntarii Fundației Din Suflet, Pentru Suflet

parc dr taberei florescu

Cel mai mare parc din sectorul 6, din cartierul Drumul Taberei, inaugurat cu o întârziere de vreo 2 ani, se umple de mizerie pe zi ce trece, deși n-a trecut nici măcar o lună de la inaugurare. Primarul Rareș Mănescu a continuat să „pompeze”, după fostul primar Cristian Poteraș, milioane de euro în firmele care au executat lucrările din parc.

Pentru curățenia parcului probabil că n-au mai rămas bani, așa că oamenii s-au apucat să strângă gunoaiele, alături de voluntarii fundației Din Suflet, Pentru Suflet. Aceștia au adunat de pe luciul lacului aflat în mijlocul arcului toate peturile și deșeurile aruncate în apă.

Lacul din parcul Drumul Taberei ar putea fi curățat nu numai de Primăria sectorului 6, ci și de ALPAB, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement.

Nu numai lacul din parc era acoperit de gunoaie, ci și spațiul verde și multe dintre alei. Exact la intrarea în parcul Drumul Taberei, lângă unul dintre sediile Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, iarba „de aur”, de milioane de euro, a început să se usuce. Pe anumite porțiuni, în apropierea unor zone unde sunt amenajate mese de tenis de masă, zeci de metri pătrați de iarbă s-au uscat, deși soarele nu a început încă să ardă cu putere. În aceeași zonă, un spațiu de joacă a fost desființat și mai mulți copaci au fost tăiați, ca să facă loc unor spații betonate.

În această zonă erau copaci care aveau 50 de ani, copiii se înghesuie în două spații de joacă, unde încercăm și noi, părinții, să găsim un loc la umbră din care să-i supraveghem. Nu sunt bănci, au pus doar câteva tobogane și leagăne, iar umbră nu mai e pentru că au fost tăiați copacii.

cetățean din sector 6, pe facebook

În perioada 2013-2015, Primăria sectorului 6 a cheltuit aproximativ 15 milioane de euro, respectiv 75,18 milioane de lei pentru renovarea Parcului Drumul Taberei, majoritatea fondurilor fiind din finanțare europeană.