21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:59
No menu items!

Parchetul European, descinderi la Aviația din Ministerul de Interne

spot_img

Parchetul European a făcut, marţi, percheziţii la Inspectoratul General al Aviaţiei din cadrul Ministerului de Interne. Dosarul vizează achiziții făcute de unitate din fonduri europene.

”Confirmăm că în această dimineaţă Parchetul European, Biroul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Institutul Naţional de Criminalistică a efectuat percheziţii în cadrul unei investigaţii externe privind achiziţiile publice finanţate prin Facilităţii pentru redresare şi rezilienţă (RRF)”, a transmis, marţi, EPPO.

Dosarul este in rem, nu sunt anchetate, deoacmdată, persoane din IGAv. Conducerea unității este anchetată, însă, într-un alt dosar, al procurorilor DNA, dechis în vara aceasta, care vizează un prejudiciu de 23 de milioane de lei, care ar fi fost creat prin decontarea unor reparații neeexcutate în realitate, la aparatele de zbor. 

Inspectoratul General de Aviaţie este unitatea de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne, care se află în coordonarea secretarului de stat şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu elicopterele SMURD. În afara aparatelor de zbor pentru urgențele medicale, unitatea asigură suport aerian pentru poliția rutieră, dar și pentru misiuni ale altor structuri ale MAI.

M. Nedelcu