16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:10
No menu items!

Parcări doar pe hârtie. Descinderi în Dâmboviţa, Bucureşti şi Prahova, la dezvoltatori imobiliari. Prejudiciu de 2 milioane euro

spot_img

Peste 50 de percheziţii au loc joi dimineaţă, în Dâmboviţa, Bucureşti şi Prahova, într-un dosar de înşelăciune cu un prejudiciu de aproximativ 2 milioane de euro, fiind vizaţi mai mulţi dezvoltatori imobiliari, care ar fi prezentat, la recepție, mai multe locuri de parcare decât cele construite.

„Astăzi, 31 martie,  Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 51 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti  şi în judeţele Dâmboviţa şi Prahova”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Sunt puse în aplicare mai multe mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracţiunea de înşelăciune, în domeniul construcţiilor.

„Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi dezvoltatori imobiliari, persoane fizice şi juridice, ar fi prejudiciat o instituţie publică, prin faptul că la momentul recepţiei clădirilor ar fi prezentat, împrejurarea nereală că au realizat mai multe locuri de parcare, decât cele existente în fapt, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 2  milioane de euro”,  au transmis poliţiştii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

                                                                                                                  Adina Silav