18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:30
No menu items!

Papa Francisc, acasă la Fidel Castro

spot_img

Papa Francisc l-a vizitat pe Fidel Castro. Vaticanul a confirmat că Suveranul Pontif şi fostul lider cubanez au avut o scurtă întrevedere la Havana. La eveniment presa nu a avut acces, dar o fotografie cu cei doi a fost făcută publică ulterior.

Întâlnirea a avut loc după ce Papa Francisc a oficiat prima liturghie pe teritoriul Cubei în faţa a zeci de mii de oameni adunaţi în Piaţa Revoluţiei din Havana.

Papa Francisc a pledat pentru iertare şi înţelegere.

„Poporul credincios al Cubei este un popor căruia îi place să trăiască din plin, să lege prietenii, îi plac lucrurile frumoase. Este un popor care închină imnuri de slavă, dar care are şi răni adânci, ca orice alt popor. Dar totuşi ştie să fie deschis, să-şi păstreze speranţa pentru că este destinat măreţiei”, a spus Papa Francisc.

Mai puţin de 5% dintre cubanezi sunt catolici practicanţi, dar mesajul Papei a fost pe înţelesul tuturor. „Este foarte modest, foarte sincer. Seamănă foarte mult cu noi, cubanezii. Iar mesajul său a fost foarte frumos”, a spus o femeie care a asistat la predica.Printre cei care au asistat la liturghie s-au numărat preşedinţii Cubei şi Argentinei.

Marți, Papa Francisc va pleca spre SUA.