4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:18
No menu items!

Papa Francisc a donat aparatură medicală spitalului Suceava. Despre ce echipamente este vorba

spot_img

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 din Spitalul Judeţean Suceava. Echipamentele vor ajunge în România sâmbătă, cu aceeaşi aeronavă cu care revine în ţară echipa medicală din România care a lucrat două săptămâni la Milano.

Potrivit Vatican News, în mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, Papa Francisc – care a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe) – a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România. 

Pe lângă cele cinci ventilatoare, două dintre ele fiind de ultimă generație, donația mai cuprinde 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5.000 de măşti sanitare.

Echipamentele medicale vor fi transportate mai întâi la Milano pentru ca de acolo, să fie aduse în ţară cu avionul cu care echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români se întoarce acasă, după 2 săptămâni de lucru la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei.