16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:26
No menu items!

Panică pe aeroportul din Gatwick după ce o femeie ce venea din Africa a decedat după aterizare

spot_img

„Ca măsură de precauţie, avionul a fost izolat, ca şi personalul relevant al companiei aeriene şi al aeroportului”

  aeroport

Oficialii de pe aerportul Gatwick din Londra au izolat un avion care venea din Gambia şi echipajul acestuia, după ce o femeie a murit la scurt timp după aterizare, generând temeri că ar putea fi infectată cu virusul Ebola, relatează Sky News.

Femeia în vârstă de 70 de ani s-a prăbuşit pe aeroport şi ulterior a decedat. Testele efectuate la East Surrey Hospital din Redhill, unde a și decedat femeia, au arătat însă că ea nu era infectată cu Ebola. Femeia nu a prezentat niciun simptom în timpul zborului, dar a început să se simtă rău după aterizare.

Aeronava aparţinând companiei GambiaBird, precum şi echipajul şi lucrătorii de pe aeroport au fost „izolaţi” pentru o perioadă de timp, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare.

„Ieri dimineaţă (duminică, n.red.) o pasageră a început să se simtă rău după debarcarea unui zbor ce venea din Gambia pe aeroportul Gatwick şi din nefericire a decedat la spital”, a declarat medicul Brian McCloskey.

„Nu există riscuri în privinţa sănătăţii altor pasageri sau a echipajului, deoarece pasagerul (decedat) nu a avut simptome în timpul zborului. Era foarte improbabil să fie un caz de Ebola dar s-au efectuat teste ca măsură de precauţie, iar acestea au fost negative”, a precizat el.

Femeia a început să transpire puternic şi să vomite la aterizare, generând un răspuns de urgenţă din partea paramedicilor şi a personalului aeroportului.

„Având în vedere originea zborului, spitalul a efectuat teste de Ebola şi alte boli infecţioase ca măsură de precauţie. Testele s-au dovedit negative”, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor aeroportuare din Gatwick. „Ca măsură de precauţie, avionul a fost izolat, ca şi personalul relevant al companiei aeriene şi al aeroportului”, a completat aceasta.

Peste 700 de persoane au murit în Guineea, Sierra Leone şi Liberia în cadrul epidemiei de Ebola.

C.A.