16.8 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 17:37
No menu items!

Paleologu: E clar, ne paşte o nouă suspendare UPDATE

spot_img

Ne paşte o nouă suspendare a preşedintelui. Cum ar putea Băsescu să numească din nou premier un plagiator dovedit, se întreabă Paleologu, intrigat de declaraţiile lui Antonescu potrivit cărora USL, în cazul în care va câştiga alegerile,  îl va suspenda pe preşedinte dacă acesta nu îl va numi premier pe Ponta.

„Eu cred din ce în ce mai mult în the worst case scenario: prin redistribuire USL va avea peste 50% din mandate şi va forţa numirea lui Ponta ca prim-ministru. Băsescu fie acceptă această umilinţă, fie reacţionează, caz în care va fi din nou suspendat, iar Romania va intra pe mâna celor doi iresponsabili, plagiatorul instabil şi psihopatul incapabil. Sigur, işi vor rupe gâtul în scurtă vreme, dar pagubele vor fi imense”, susţine Paleologu.

Crin Antonescu a avertizat că Băsescu va fi suspendat dacă USL câştigă alegerile şi nu-l pune pe Ponta premier. “Nu exclud o nouă suspendare. Nu am cum să exclud aşa ceva pentru că aşa ceva nu ţine de mine sau de noi. Imaginaţi-vă, de pildă, că în 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clară de voinţă politică şi, împotriva spiritului Constituţiei, preşedintele refuză să ia act de asta şi numeşte un alt prim-ministru. Se ajunge probabil la suspendare şi se ajunge încă în 2012. Eu nu am cum să ştiu asta. Presupun sau pronostichez că nu se va întâmpla şi, dacă nu se va întâmpla, o nouă suspendare a preşedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat”, a spus Antonescu la un post de televiziune.

foto: mediafax

UPDATE: Stolojan: Tentativele anterioare de suspendare a lui Băsescu au fost un eşec

Theodor Stolojan precizează, referitor la un eventual nou demers de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu după alegerile parlamentare, că tentative anterioare au fost un eşec şi au contribuit enorm la pierderea de credibilitate în faţa partenerilor externi.

„Nu ştiu ce va face domnul preşedinte Băsescu, deci nu vreau să exprim un punct de vedere aici. Încercarea de suspendare care a avut loc în vară a fost un eşec şi a contribuit enorm la pierderea de credibilitate în faţa partenerilor externi”, a declarat Stolojan. (A.M)