23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 14:58
No menu items!

Pacientă, uitată într-un container COVID, fără apă, mâncare sau tratament. Este anchetă penală la Spitalul Giurgiu

spot_img

Patru cadre medicale de la Spitalul Județean Giurgiu sunt cercetate penal, după ce o pacientă a reclamat faptul că a fost ținută într-un container COVID, fără apă, mâncare sau medicamente, până când a venit rezultatul testului.

Totul s-a întâmplat în 18-19 iunie anul trecut, când pacienta de peste 60 de ani a fost adusă cu ambulanța la Spitalul din Giurgiu, fiind suspectă de COVID.

Femeia a susținut că a fost închisă practic într-un container și ținută o zi și jumătate fără mâncare, apă și tratament.

Petrică Marius Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, a declarat, vineri, pentru Aleph News, că dosarul de cercetare penală este în lucru.

„E un dosar în lucru, există prezumția de nevinovăție. Sunt doar verificări, adică trebuie văzut cu suspecții, cu persoanele și să stabilim în continuare, să vedem ce responsabilități existau și dacă s-au încălcat anumite responsabilități”, a spus Popa.

Ancheta este desfășurată pentru neglijență în serviciu și lipsire de libertate în mod ilegal, patru persoane, medici și infirmiere, fiind puse sub urmărire, însă niciuna nu are calitate de suspect.